500 euro
Het G-Honkbal team heeft een cheque ontvangen van € 500,-- uit handen van Antonio van de Hengel.
Dit bedrag komt uit de opbrengst van "de foute Bingo" tijdens de Gilden feesten.

 

Een gedeelte van het G-Honkbal team heeft meegelopen met de
Sylvestercros op 31 december 2017 in de Soester Duinen.

Sylverstercros

 

Dirk Kuyt Foundation steunt ons bij het organiseren van de 5e landelijke g-honkbal dag op 5 mei.

Folder Dirk 1

 

“Het gaat om het spelen!”

Jochem van Nuss, al jarenlang één van de vaste begeleiders bij het honkbal voor mensen met een beperking (kortweg G-honkbal) vat de essentie van de sport kort samen: “Als die glimlach er niet is, dan is het voor ons een verschoten dag. Gelukkig komt dit nooit voor.” Het is duidelijk: G-honkbal voorziet in een behoefte. Mensen met een beperking laten sporten en vooral plezier laten hebben. Winst of verlies is ondergeschikt aan het plezier. Plezier dat er volop is.

 g-honkbal-groot

Lees meer...

 

Op zaterdag 18 januari is in Beukendal de eerste Soester G-honkbaldag gehouden. Dit was mede een bijzondere gebeurtenis, omdat de Knickerbockers pas de 14e club in Nederland is die G-honkbal aanbiedt. De dag werd feestelijk geopend door wethouder Jannelies van Berkel middels een korte speech en het slaan van de eerste bal van het toernooi.

In haar speech roemde de wethouder de maatschappelijke betrokkenheid van de Knickerbockers en de belangrijke rol van het Bentinck Fonds voor G-sport in Soest. De dag verliep als een groot feest, met veel lachende mensen die toonden hoe sport op een positieve wijze beleefd kan worden. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Jeka uit Breda, voor Red Caps uit Leusden en North Stars uit Amsterdam.

Naast het genoemde toernooi werd er ook een clinic gegeven voor mensen met een beperking uit Soest en omgeving die geïnteresseerd zijn in honkbal. Hier hadden zich 10 mensen voor aangemeld die zeer enthousiast zich de eerste beginselen van honkbal eigen hebben gemaakt. De clinic was de aftrap voor een eigen G-honkbalteam door de Knickerbockers. Met deze groep gaan de Knickerbockers de komende periode trainen, te beginnen zaterdag 25 januari. Geïnteresseerden die ook eens willen meemaken hoe leuk G-honkbal is, kunnen zich altijd aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

De dag is mede mogelijk gemaakt door Stichting Bentinck Fonds

Stichting Bentinck Fonds heeft o.a. tot doel de bevordering van sportbeoefening en recreatie van minder validen.

 MG 2331
 MG 2213 MG 2219 MG 2217

Lees meer...