Nieuws

Algemeen

Familiedag 17 september 2022

Laat jouw familie en vrienden kennis maken met onze mooie sport! Nodig ze uit voor gezellige slow-pitch wedstrijdjes of Baseball5 met aansluitend een heerlijke maaltijd ( €15,- pp. volwassenen/€10,- pp voor kinderen tot en met 10 jaar)

Wanneer:         17 september 2022 vanaf 13:00

Waar:             Bosstraat 151

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 september via www.knicks.nl/familiedag of via Familiedag@knicks.nl. Je kunt je hier ook opgeven voor het eten. Op basis van de voorkeuren wordt bepaald of we baseball5 of slowpitch softbal gaan spelen. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook

Ook wanneer je geen (compleet) eigen team hebt kan je je gewoon opgeven. Wij zorgen dat je in een team terecht komt!

Om 13:00 is er tijd voor een warming-up en om 13:30 beginnen de wedstrijden. Tot dan!

Baseball5 koningsspelen Algemeen

Baseball5 op de koningsspelen in Soesterberg

Op vrijdag 22 april organiseerden de basisscholen van Soesterberg gezamenlijk de Koningsspelen op de sportvelden van ’t Vliegdorp. 335 kinderen deden mee. 1 van de acht onderdelen was Baseball5, de nieuwe, snelle urban variant van het tradionele honkbal. De kinderen spelen het in teams van 5 tegen 5, de bal wordt uit de hand geslagen en het veld is een stuk kleiner. Verder zijn de regels ongeveer hetzelfde, dus 3 uit is wissel!

In groepjes van ongeveer 40 kids per keer hebben Wendy, Marc, Willem en Jan met ruim 300 kids dit dynamische spel mogen spelen! Alhoewel het voor de meeste kinderen in eerste instantie een onbekende sport was, zag je dat iedereen direct oppakte nadat de eerste bal geslagen werd. En op het moment dat ze een tweede keer aanslag kwamen zag je dat er over tactiek was nagedacht.

Het was gelijk een mooie promotiegelegenheid voor het Baseball5 scholentoernooi dat we organiseren op 29 juni in het kader van ons jubileum. Wil je zelf ook eens Baseball5 spelen? Op vrijdag 1 juli organiseren we een wedstrijd voor volwassenen.

Algemeen

Slowpitchtoernooi op topniveau bij Knickerbockers Soest

Op zaterdag 16 april a.s. gaat bij de Knickerbockers in Soest de nationale Slowpitch competitie van start. Zes teams met topspelers uit binnen- en buitenland nemen het tegen elkaar op en spelen Slowpitch op het hoogste niveau. Slowpitch is een dynamische vorm van softbal die vooral draait om het slaan.

De deelnemende teams uit de 1ste klasse zijn DNT (Dutch National Slowpitch Team),  Eastpro/Stokes, Pirates, Dutch Lions, Formation en de Dutch Dragons met vijf spelers van de Knickerbockers waaronder Daan Smit: “Het niveau van de 1e klasse slowpitchcompetitie is erg hoog. De spelers van Knickerbockers zijn afgelopen jaar aangesloten bij de Dutch Dragons, een team met een internationaal tintje en de nodige ervaring. Wij zullen hard moeten werken om het niveau te halen, maar de verwachtingen binnen het team zijn hoog en we gaan altijd voor de winst.”

Actie en dynamiek
Slowpitch wordt wereldwijd steeds populairder en is geschikt voor alle leeftijden. Het richt zich vooral op spelplezier en focust zich op een van de allerleukste onderdelen van de sport: het slaan! Het grote verschil met Fastpitch softbal is dat de pitcher de bal met een boog aangooit, in plaats van in een strakke rechte lijn. Hierdoor is het makkelijker om de bal te raken en wordt er dus ook meer geslagen. Dit zorgt voor extra veel actie en dynamiek op het veld.

Iedereen is welkom
Iedereen die wil komen kijken en wil kennismaken met Slowpitch is welkom. Het toernooi begint om 10.00 uur. Adres: Bosstraat 151 Soest. De Knickerbockers is de meest kleurrijke honk- en softbalvereniging voor alle leeftijden en niveau’s. De club viert dit jaar zijn 60ste verjaardag en zoekt nieuwe leden om de teams te versterken. Kijk op www.knicks.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of fotomateriaal:
Carla Schenk PersAgent: 06 11 31 65 04
Knickerbockers: Jan van Dodewaard: 06 10 37 83 07

Algemeen

Openingstoer-nooien in maart

Hoera, het seizoen gaat bijna weer beginnen! En hoe. Bij de Knickerbockers worden er in maart en april maar liefst 5 toernooidagen georganiseerd. Dit is alweer het 3e Groenedijktoernooi dat we organiseren. De toernooien danken hun naam aan een van de oprichhters van Knickerbockers en is ontstaan doordat een aantal spelers van Knickerbockers zich op een andere manier in wilde zetten voor de club. Het Groenedijk is een toernooiserie waar voor elk team van onze club een toernooi wort georganiseerd.

Zondag 13 maart – Softbal dames

Zaterdag 19 maart – Pupillen en aspiranten honkbal

Zondag 20 maart – Junioren honkbal

Zondag 27 maart – Softbal heren

Zondag 3 april – Softbal heren Phoeknicks combinatie

De bar is open, er zijn heerlijke Knicksburgers, kom gezellig kijken en onze teams aanmoedigen. En laten we hopen op mooi weer om te spelen èn te kijken!

Algemeen

Honkbal aspiranten Knickerbockers Soest kampioen

Het aspiranten honkbalteam van de Knickerbockers in Soest is kampioen geworden. Het jonge sterrenteam werd op de club feestelijk onthaald en kreeg een mooie beker overhandigd. Tijdens de competitie van het afgelopen seizoen wisten de aspiranten hun tegenstanders ver achter zich te laten en wonnen alle 14 wedstrijden!  

Het bevlogen team onder leiding van trainer-coach Ricky de Zoete versloeg de andere clubs met een uitzonderlijk hoog puntensaldo: in totaal 237 punten ten opzichte van slechts 28 punten tegen. De aspiranten zijn super trots op hun prestatie. Het is al de tweede keer op rij dat zij kampioen zijn.

Plezier in de sport én winnen

De Knickerbockers Soest is een kleurrijke honk- en softbal vereniging voor alle leeftijden en alle niveaus. Plezier in de sport en winnen gaan bij de club goed samen. Kijk ook op www.knicks.nl

Algemeen

Welcome friends!

Afgelopen woensdag mochten de pupillen en beeballers hun vrienden meenemen voor een speciale Welcome friends middag! Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar door de inventieve begeleiders konden we de training binnen in de kantine en kleedkamers voortzetten. Zo werkten we tussen de buien door en de kids hadden een heerlijk middag. Tussendoor nog lekker wat drinken en snoepen en aan het eind van de middag weer blij naar huis. Hopelijk komen de vrienden en vriendinnen binnenkort nog een keertje meetrainen! 

familietoernooi 2021 Algemeen

Verslag van een geslaagd familietoernooi

Het beloofde een mooie dag te worden. Goede weersvoorspellingen, vrienden, familie en teamgenoten bij elkaar en niet te vergeten het lekkere eten aan het eind van de dag. Vijf teams hebben zich opgegeven om een sportief potje softbal te spelen. Van jong tot oud, beginner tot gevorderd, alles kom je tegen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling van onwetendheid en extreem op de regels staan.

Bij aankomst zit de sfeer er al goed in. Er staat een muziekje aan en alles staat klaar. De eerste teams beginnen met hun warming-up. Er is een schema opgesteld voor de wedstrijden. Op de twee velden spelen elk 2 teams. Het team dat overblijft en dus niet speelt, is scheidsrechter. De wedstrijdjes duren elk 45 minuten. Elk team speelt 1 inning. Er wordt fanatiek aangemoedigd en gespeeld. De meeste kennen elkaar van de club of een eerdere familiedag. Dit zorgt voor een extra competitief gevoel. Tegen het eind van de middag zijn alle wedstrijden gespeeld. Omdat het een sportieve dag is is er geen echte winnaar bekend gemaakt. 

We deden met een aantal mensen nog een leuk een spel dat de meeste nog niet kenden: Spikeball heet het. Daarna werd er nog heerlijk gegeten van het Italiaanse buffet. Er waren verschillende gerchten en hier werd ruimschoots van genoten. Kortom een sportieve middag met een gezellige, ontspannen sfeer. Hopen dat de volgende familiedag net zo gezellig wordt, met net iets minder corona regels. Tot dan! 

Jeugdweekend Algemeen

Verslag jeugdweekend

Vrijdagavond kwamen de aspiranten aan. Nadat ze hun tenten hadden opgezet kon het jeugdweekend beginnen. Ze hebben kickbal gespeeld (een honkbal vorm alleen ging het slaan niet met een knuppel maar met je voeten en de bal was een kleine voetbal in plaats van een echte honkbal), ze konden ook poolen en er waren buiten wat spelletjes gedaan. Toen het wat later op de avond was en het donker werd hebben we nog de partygame weerwolven van wakkerdam gespeeld. In principe moesten ze om 1 uur gaan slapen maar er werd nog veel gekeet en het werd pas echt stil om 3 uur. 

Wedstrijd met slaapgebrek, spelletjes en stormgaan

De aspiranten werden om 7:30 uur alweer wakker gemaakt omdat ze om 9 uur al op het veld moesten staan voor een competitiewedstrijd die ze nog hadden. Dus daar zaten ze dan om 8 uur s ’ochtends, aan het ontbijt. Iedereen was natuurlijk supermoe omdat ze maar 4 uur slaap hadden gehad. Maar de wedstrijd was gelukkig nog wel gewonnen met 4-2 tegen Almere! Ondertussen waren de pupillen ook aangekomen en kon je eigenlijk altijd op de stormbaan vinden. Na de wedstrijd werd er heerlijk geluncht. De begeleiders hadden een spelcircuit uitgezet met allemaal spelletjes. Dat werd 2 keer gedaan zodat je je record nog een keer kon verbreken. Ook zijn we nog naar het bos geweest om levend stratego te doen (het beroemde spel stratego maar dan in het echt). 

Levend stratego en een spannende dropping

Ook zijn we nog naar het bos geweest om levend stratego te doen (het beroemde spel stratego maar dan in het echt).  Daarna was het al weer tijd voor het avondeten. Er was heerlijke pasta voor de kinderen gemaakt. Na het eten moesten de pupillen helaas alweer naar huis omdat de dropping die in de nacht nog gedaan werd alleen voor de aspiranten was. De dropping begon om 23 uur toen het donker was. Ze werden bij een beginpunt gedropt en moesten doormiddel van glowsticks die in het bos verstopt waren de weg terug te vinden. Alleen er was nog een ding… er zaten mensen in het bos die je lieten schrikken! Het was helemaal donker dus je kon bijna niks zien, als dan in eens een spook uit een struik sprong of achter een boom verscheen schrok je je natuurlijk dood! Rond half 1 was iedereen weer terug bij de knickerbockers en gingen ook de aspiranten, weer terug naar huis. 

Zondag: ouder/kind wedstrijden en poffertjes

Zondagochtend werd er om 9.00 ontbeten. Helaas mochten door de aangescherpte corona-maaregelen die precies op zaterdag ingingen de kinderen niet blijven slapen. Eerst speelden de Beeballers en pupillen tegen hun ouders. Het werd een leuke wedstrijd en voor veel ouders was het een mooie ervaring om ook eens een balletje te kunnen slaan.

Daarna waren de aspiranten aan de beurt. De ouders kregen wat hulp van de softbaldames en dat was ook hard nodig om nog een paar punten te kunnen maken tegen deze kanjers!

We sloten het jeugdweekend af met een heerlijke poffertjeslunch.

Meer foto’s zien? Stuur dan een mailtje naar Emma via contact@knicks.nl

Algemeen

Heren Softbal nog ongeslagen en PhoeKnicks combinatie succesvol

Het was gisteren weer een mooie avond bij de Knickerbockers. Om 19.00 speelde ons heren softbalteam tegen de Greenhearts. Het was een spannende wedstrijd en de Knicks wonnen met 11-9. Ze staan nog steeds bovenaan in de competitie. Daarna speelde het combinatieteam PhoenKnicks tegen Quick. Een high scoringgame met als uitslag 20-14. Lees het hele wedstrijdverslag onder de foto.

wedstrrijd Phoenix


PhoeKnicks Walks Away Victorious Over Quick HS3 in High-Scoring Game, 20-14

The base paths were crowded today for both offenses in a high-scoring game where PhoeKnicks came out on top against Quick HS3, 20-14.
PhoeKnicks secured the victory thanks to 11 runs in the fourth inning. Davey, Giovanni, Hans, Marcel, Daan, and Davey each had RBIs in the big inning.
Quick HS3 fired up the offense in the first inning. An error scored three runs for Quick HS3.
After Quick HS3 scored three runs in the top of the fifth, PhoeKnicks answered with three of their own. Quick HS3 scored when Bengel hit a solo homer and T. Bash doubled on the first pitch of the at bat, scoring two runs. PhoeKnicks then answered when Tjeerd doubled on a 2-2 count, scoring three runs.
PhoeKnicks pulled away for good with 11 runs in the fourth inning. In the fourth Davey drew a walk, scoring one run, Giovanni drew a walk, scoring one run, Hans doubled on a 2-1 count, scoring two runs, Marcel grounded out, scoring one run, Daan homered on the first pitch of the at bat, scoring three runs, an error scored two runs for PhoeKnicks, and PhoeKnicks scored one run on a stolen base.
Caspar got the start for PhoeKnicks. The righthander lasted four and a third innings, allowing six hits and 11 runs while striking out one.
El Magico led things off in the circle for Quick HS3. The bulldog lasted six innings, allowing 17
hits and 20 runs while striking out one.
PhoeKnicks tallied two home runs on the day. Daan had a homer in the fourth inning. Henry had a long ball in the second inning.
PhoeKnicks totaled 17 hits. Henry, Caspar, Seán, Tjeerd, Hans, and Daan each racked up multiple hits for PhoeKnicks. Caspar and Henry each managed three hits to lead PhoeKnicks..
Quick HS3 tallied nine hits in the game. Easy E, Nescio, and T. Bash all collected multiple hits for Quick HS3

Powered by Narrative Science and Gamechanger Media. Copyright 2021All rights reserved. Any reuse or republication of this story must include the preceding attribution.

slagkooi Algemeen

“MLB-waardig”

De meerderheid van de mensheid zal het met mij eens zijn dat de Major League Baseball (MLB) de beste honkbalcompetitie ter wereld is. Beroemde (ster)spelers, grote stadions en volle tribunes zijn belangrijke ingrediënten. Spelen in die competitie betekent al met al dat je ‘MLB-waardig’ bent, een synoniem voor grootsheid. De afgelopen weken moest ik tijdens bezoekjes aan de club en in gesprekken met leden geregeld denken aan het bovenstaande.

Slagkooi

Het kan jullie niet zijn ontgaan dat het honkbalveld op dit moment wordt gerenoveerd. Naar aanleiding daarvan heeft een aantal leden in overleg met de gemeente ‘oude materialen’ hergebruikt voor het verbeteren van de slagkooi. Het gras in de kooi is inmiddels vervangen door een strakke gravelvloer en de netten zijn opnieuw gespannen. Het resultaat mag er zijn en verdiend het predicaat ‘MLB-waardig’.

Jeugdweekend

Op 9, 10 en 11 juli vond het jaarlijkse Jeugdweekend plaats. Veel leden en vrijwilligers hebben weken voorbereid om onze jeugd een fantastisch weekend voor te schotelen. Van de organisatoren is een dosis flexibiliteit gevraagd! Vrijdagavond – kort voor de start van het weekend voor de Aspiranten – werd bekend dat een meerdaags evenement met overnachting vanaf 06.00 uur in de ochtend niet meer mogelijk was vanwege de coronamaatregelen. Ondanks deze tegenslag heeft de organisatie een prachtig weekend vol met activiteiten gepresenteerd aan de jeugd, oftewel een (meer dan) ‘MLB-waardig’ Jeugdweekend.

Vrijwillige inzet

Vooropgesteld, ik ben ontzettend blij met een nieuwe slagkooi, een mooi Jeugdweekend en al die andere activiteiten en producten die plaatsvinden bij de Knickerbockers. Wat mij een ontzettend trots gevoel geeft is de ongelofelijke inzet van de leden, ouders en vrijwilligers die de slagkooi, het Jeugdweekend en al die andere activiteiten mogelijk maken. Wat mij betreft zijn zij meer dan ‘MLB-waardig’!

Jan van Dodewaard