Nieuws

Algemeen

Jeugdweekend 2023

Zaterdagochtend 9.30 uur is het zover: Het jeugdweekend 2023 gaat van start. De Beeballers zijn al aanwezig om zich voor te bereiden op hun wedstrijd om 10 uur. Ook de U12 hebben later op de dag nog een wedstrijd. Het is wisselvallig weer, maar gelukkig zijn er binnen genoeg spelletjes om mee te spelen. En natuurlijk wordt er ook gekeken bij de wedstrijden.

Om 12.00 uur is het tijd voor de Beeballers om te lunchen. De boterhammen worden lekker dik belegd met de verschillende De Ruijter producten die door Kraft Heinz ter beschikking zijn gesteld. Ook wordt er gesmuld van de krentenbollen die door de Zoete Verleiding zijn aangeboden.

Als ook de U15 hebben gegeten, kunnen ze naar de slagkooi om het op te nemen tegen het ballenkanon. Ondertussen zijn er ook allerlei andere activiteiten te doen. In de kantine kun je een potje dammen, poolen of Slangen en ladders doen en buiten kun je met sneeuwballen gooien, lasergamen en ‘s morgens is ondanks de regen de Stormbaan opgezet. Regen of geen regen er wordt door iedereen heerlijk op geklommen en gerend. Na de wedstrijd van de U12 schuiven zij ook aan en doen fanatiek mee. 

Aan het einde van de middag wordt het droog en kunnen de tenten van camping Knickerbockers opgezet worden dankzij de aanwezige hulpouders. De U15 zetten hun eigen tentjes op. Ondertussen is er ook het avondeten klaar en kunnen we gelukkig lekker buiten in de zon genieten van de pannenkoeken. 

Op het avondprogramma staat voor de Beeballers een film met popcorn en chips en de U12 en U15 worden met een busje opgehaald en ergens gedropt. Zij gaan op Vossenjacht en onderwijl op zoek naar de weg terug naar camping Knickerbockers. Rond kwart voor 11 is de laatste groep terug op het honk. Na nog wat film kijken en spelletjes doen, is het uiteindelijk ook voor hen tijd om de slaapzak op te zoeken.

De volgende morgen is het nog fris en hebben we binnen een heerlijk ontbijt gegeten, dat net als de pannenkoeken van de avond ervoor, grotendeels  gesponsord was door de Boni. Na het ontbijt kan iedereen nog wat spelen en ondertussen de spullen weer verzamelen en de tenten leeg maken. Daarna gaat de groep op weg naar de duinen voor een potje Levend Stratego. De vlag wordt gevonden in de zoemer. Daarna gaan we terug naar de club, omdat daar alle deelnemende ouders staan te wachten om een gezellige ouder-kind wedstrijd te spelen. Op het honkbalveld worden twee wedstrijden gespeeld. Eén met alle Beeballers en ouders en één met de U12 en U15 en ouders. Ook de toeschouwers vermaken zich prima!

Na de wedstrijd heeft iedereen nog lekker gesnoept en gegeten van alle overblijfselen van de maaltijden, waarna het tijd is om de laatste dingen op te ruimen en naar huis te gaan. Tijd om lekker uit te rusten van een gezellig weekend.

Dit weekend was niet gelukt zonder de hulp van de sponsors. De hulpouders en de mensen die geholpen hebben met de dropping/vossenjacht. Allemaal hartelijk bedankt!

Scholentoernooi2023 Toernooien

Scholentoernooi Baseball5 weer een vrolijke happening

Woensdag 7 juni, het zonnetje schijnt, maar er zijn ook af en toe wat wolken. Met een aangename temperatuur van 24 graden liggen de 5 Baseball5 velden klaar om bespeeld te worden door 17 teams van verschillende scholen uit Soest.

Rond 13.45 uur komen de eerste leerlingen het terrein van de Knickerbockers aan de Bosweg 151 oplopen. Daarna volgen er steeds meer. Wendy geeft een korte een uitleg van de spelregels van Baseball5 en dan kan iedereen naar het veld van zijn/haar poule kunnen om 14.20 uur de eerste wedstrijden starten op alle velden.

Op veld 1 spelen de teams uit Groep 7 en 8. Op veld 2 spelen teams met vooral groep 5/6 spelers. Op veld 3 spelen voornamelijk groep 6 leerlingen en op veld 4 en 5 spelen de Teams uit Groep 3 en 4.

Een aantal spelers kent het spel al doordat ze vorig jaar ook hebben meegedaan of vooraf gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om een Baseball5 Clinic tijdens de gymles te laten verzorgen. De andere teams hebben het spel ook al gauw door en er wordt fanatiek gespeeld.

Scholentoernooi2023

Tussendoor is er gelukkig ook tijd om even bij een andere wedstrijd te kijken of rustig te zitten met een appeltje en een bekertje limonade, mede mogelijk gemaakt door Hoogvliet.

Na drie speelrondes komen al een aantal leerlingen kijken hoe ze het hebben gedaan: hebben ze een kans om de poule te winnen? Maar er is nog niet veel te zeggen, want er zijn nog drie speelrondes te gaan.

Als de middag verder vordert wordt het in sommige poules erg spannend en wordt de laatste wedstrijd de allesbepalende. In de eerste poule is de laatste wedstrijd tussen de Tweede van der Huchtschool en de Derde van der Huchtschool de wedstrijd om de 1e en de 2e plaats, maar het wordt gelijk spel… De winnaar wordt daarom bepaald door het aantal gemaakte punten. En daarmee gaat de winst in de poule naar de Tweede van der Huchtschool.

In de tweede poule is het ook erg spannend. Net als in de eerste poule bepaalt de laatste wedstrijd wie de winnaar van de poule is. In deze poule gaat de Driesprong naar huis met de beker.

In de derde poule wint de Derde van der Huchtschool alle drie de wedstrijden en wint daarmee de Poule.

In de vierde poule gespeeld wint de Da Costaschool 2 alle 4 de wedstrijden en gaat daarom naar huis met de winst.

Om ongeveer 16.45 uur worden alle uitslagen bekend gemaakt en de bekers uitgereikt aan de poulewinnaars.

Wat ons betreft was het een gezellig en geslaagd toernooi. Via deze weg willen wij als organisatie daarom alle deelnemers nogmaals bedanken voor jullie gezelligheid en sportiviteit. Uiteraard ook iedereen die heeft meegeholpen: hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Activiteiten

Ruime winst voor Team Kindom of the Netherlands bij…

Op woensdagmiddag 24 mei werd de vierde wedstrijd van de serie oefeninterlands tussen Team Kingdom of the Netherlands en Tsjechië gespeeld bij ons op de club. Een aantal vrijwilligers onder leiding van Wendy was al vroeg in de weer om alles in gereedheid te brengen voor dit hoge bezoek.
Er werd een livestream opgezet door DinoTV compleet met 7 camera’s en een regiewagen. Het veld werd in perfecte staat gebracht en er was een heus scorebord dat wat door een aantal jeugdleden werd bediend.

Rond 14.00 kwamen de teams aan om in te spelen. Om 16.00 was het dan eindelijk zover en kon de wedstrijd beginnen, nadat Karin Scholten, de wethouder in Soest, de wedstrijd opende met de first pitch.

Bijzonder was dat Britt Vonk haar 200ste interland speelde voor het koninkrijksteam. Er was ook een debutant: Nienke Weiss speelde als pitcher haar eerste interland.

Het koninkrijksteam was duidelijk sterker, want direct in de eerste inning, stond het 2-0 voor Team Kingdom of the Netherlands. In de tweede inning werd voorsprong flink uitgebreid dankzij een 3-run homerun van Britt Vonk!

In de derde inning scoorde Tsjechië 2 punten en zo stond het na de eerste helft van de derde inning 5-2. In de gelijkmakende helft liep oranje weer flink uit en stond het 10-2. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 12-2 na de vierde inning en ging Team Kindom of the Netherlands uiteindelijk met een streak van 4 gewonnen wedstrijden in deze oefenserie naar huis.

Lees het volledige verslag op de site van honksoftbal.nl

Brenda Beers Algemeen

Team Kingdom of NL vs Tsjechië bij de Knicks

Op woensdag 24 mei is er alweer een mooie interland te zien bij ons op de club.

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands spelen deze zomer het WK Kwalificatietoernooi. De voorbereiding daarop is natuurlijk al lang begonnen, maar deze maand start ook een reeks oefenwedstrijden in aanloop naar het toernooi, met daarbij ook een groot aantal interlands in eigen land.

Zowel de Tsjechische als de Taiwanese selectie reist in voorbereiding op de World Cup Qualifier af naar Nederland om een reeks wedstrijden te spelen tegen het Koninkrijksteam. Deze maand al is Tsjechië de eerste tegenstander en 1 van de wedstrijden wordt gespeeld bij ons op de club! Kom kijken. De wedstrijd begint om 16.00.

Algemeen

Start seizoen 2023

We zijn bijna klaar voor het nieuwe seizoen! In april gaat de competitie van start, maar voor het zover is, hebben we een uitgebreid oefenprogramma. Nu maar hopen dat we net zulk mooi weer hebben als vorig jaar maart! Bekijk hier het schema en kom gezellig kijken de wedstrijden van alle teams.

Algemeen

Terugblik 60 jarig jubileum

Het 60-jarig jubileum was een groot succes! We hadden maar liefst 3 dagen feest op de club met op woensdagmiddag het Baseball5 scholentoernooi en in de avond een spectaculaire wedstrijd van het nationale fastpitch softbal U15 dames team tegen wedstrijd tegen RTC.

Op vrijdagavond was er een gezellig Baseball5 toernooi op de club waar veel leden en vrienden van de Knickerbockers enthousiast aan meededen.

Op zaterdag was de grote jubilieumdag. In de ochtend verzorgde de pro-spelers van Kingdom of the Netherlands een slowpitch clinic. Verder waren er gedurende de dag challenges, slowpitch wedstrijden en een all stars wedstrijd. We sloten het jubileum af met een spetterend feest in de feesttent.

Baseball5 koningsspelen Algemeen

Baseball5 op de koningsspelen in Soesterberg

Op vrijdag 22 april organiseerden de basisscholen van Soesterberg gezamenlijk de Koningsspelen op de sportvelden van ’t Vliegdorp. 335 kinderen deden mee. 1 van de acht onderdelen was Baseball5, de nieuwe, snelle urban variant van het tradionele honkbal. De kinderen spelen het in teams van 5 tegen 5, de bal wordt uit de hand geslagen en het veld is een stuk kleiner. Verder zijn de regels ongeveer hetzelfde, dus 3 uit is wissel!

In groepjes van ongeveer 40 kids per keer hebben Wendy, Marc, Willem en Jan met ruim 300 kids dit dynamische spel mogen spelen! Alhoewel het voor de meeste kinderen in eerste instantie een onbekende sport was, zag je dat iedereen direct oppakte nadat de eerste bal geslagen werd. En op het moment dat ze een tweede keer aanslag kwamen zag je dat er over tactiek was nagedacht.

Het was gelijk een mooie promotiegelegenheid voor het Baseball5 scholentoernooi dat we organiseren op 29 juni in het kader van ons jubileum. Wil je zelf ook eens Baseball5 spelen? Op vrijdag 1 juli organiseren we een wedstrijd voor volwassenen.

Algemeen

Slowpitchtoernooi op topniveau bij Knickerbockers Soest

Op zaterdag 16 april a.s. gaat bij de Knickerbockers in Soest de nationale Slowpitch competitie van start. Zes teams met topspelers uit binnen- en buitenland nemen het tegen elkaar op en spelen Slowpitch op het hoogste niveau. Slowpitch is een dynamische vorm van softbal die vooral draait om het slaan.

De deelnemende teams uit de 1ste klasse zijn DNT (Dutch National Slowpitch Team),  Eastpro/Stokes, Pirates, Dutch Lions, Formation en de Dutch Dragons met vijf spelers van de Knickerbockers waaronder Daan Smit: “Het niveau van de 1e klasse slowpitchcompetitie is erg hoog. De spelers van Knickerbockers zijn afgelopen jaar aangesloten bij de Dutch Dragons, een team met een internationaal tintje en de nodige ervaring. Wij zullen hard moeten werken om het niveau te halen, maar de verwachtingen binnen het team zijn hoog en we gaan altijd voor de winst.”

Actie en dynamiek
Slowpitch wordt wereldwijd steeds populairder en is geschikt voor alle leeftijden. Het richt zich vooral op spelplezier en focust zich op een van de allerleukste onderdelen van de sport: het slaan! Het grote verschil met Fastpitch softbal is dat de pitcher de bal met een boog aangooit, in plaats van in een strakke rechte lijn. Hierdoor is het makkelijker om de bal te raken en wordt er dus ook meer geslagen. Dit zorgt voor extra veel actie en dynamiek op het veld.

Iedereen is welkom
Iedereen die wil komen kijken en wil kennismaken met Slowpitch is welkom. Het toernooi begint om 10.00 uur. Adres: Bosstraat 151 Soest. De Knickerbockers is de meest kleurrijke honk- en softbalvereniging voor alle leeftijden en niveau’s. De club viert dit jaar zijn 60ste verjaardag en zoekt nieuwe leden om de teams te versterken. Kijk op www.knicks.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en/of fotomateriaal:
Carla Schenk PersAgent: 06 11 31 65 04
Knickerbockers: Jan van Dodewaard: 06 10 37 83 07

Algemeen

Openingstoer-nooien in maart

Hoera, het seizoen gaat bijna weer beginnen! En hoe. Bij de Knickerbockers worden er in maart en april maar liefst 5 toernooidagen georganiseerd. Dit is alweer het 3e Groenedijktoernooi dat we organiseren. De toernooien danken hun naam aan een van de oprichhters van Knickerbockers en is ontstaan doordat een aantal spelers van Knickerbockers zich op een andere manier in wilde zetten voor de club. Het Groenedijk is een toernooiserie waar voor elk team van onze club een toernooi wort georganiseerd.

Zondag 13 maart – Softbal dames

Zaterdag 19 maart – Pupillen en aspiranten honkbal

Zondag 20 maart – Junioren honkbal

Zondag 27 maart – Softbal heren

Zondag 3 april – Softbal heren Phoeknicks combinatie

De bar is open, er zijn heerlijke Knicksburgers, kom gezellig kijken en onze teams aanmoedigen. En laten we hopen op mooi weer om te spelen èn te kijken!